Bruno Van Gorp gaf al bij het begin van dit jaar te kennen dat hij opstapte bij KB Oostende Bredene. Het zag er naar uit dat hij geen seniorploeg meer zou coachen, maar doet dat nu toch bij de dames van Wytewa Roeselare.

Van Gorp gaf bij KB Oostende Bredene vroeg dit seizoen aan dat hij niet meer zou coachen volgend seizoen, nadat hij vernam dat de club op zoek was naar een andere coach, ondanks de leidersplaats in tweede landelijke. De ploeg eindigde uiteindelijk als eerste en promoveert naar eerste landelijke.

Met Henk Rondelez werd in Bredene een nieuwe coach binnengehaald ter vervanging van Bruno Van Gorp. Rondelez zat zonder werk nadat Roeselare de ploeg in eerste landelijke opdoekte. Hij leidde de club enkele jaren geleden al naar eerste klasse. Van Gorp vond nu bij Roeselare een nieuwe uitdaging in tweede landelijke.

“Ik had mij eigenlijk al ingesteld op een jaartje zonder seniorbasket. Er waren wel wat mogelijkheden, maar ik kon me er niet in vinden. Toen roeselare mij een voorstel deed waren we er snel uit. Ik wilde graag op landelijk niveau blijven en de meeste speelsters ken ik nog van toen we met Blankenberge tegen hen speelden in eerste provinciale en nadien in tweede landelijke.”

“Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we met dit team in tweede landelijke iets moeten kunnen neerzetten. Een plaats in de klassering vooropstellen lijkt me op dit moment moeilijk, maar we gaan wel trachten snel en attractief basketbal te brengen. Ik ga er alvast met heel veel zin aan beginnen in augustus.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u