Voor Sofie Termote is het vorige seizoen eentje om snel te vergeten. De West-Vlaamse studeert af, maar blijft toch bij Gentson in tweede provinciale spelen.

“Zeggen dat het seizoen 2019-2020 op een rare manier afgesloten werd, is een open deur intrappen”, klinkt het bij Sofie Termote. “Nadat we in het seizoen 2018-2019 nipt de promotie naar eerste provinciale gemist hadden, is het seizoen 2019-2020 er eigenlijk één om zo snel mogelijk te vergeten. Eert hadden we zware knieblessures van twee dragende speelsters die een kruis mochten maken over hun seizoen.”

“In augustus had ikzelf een banaal ongevalletje thuis maar door een foute diagnose in het ziekenhuis en bijgevolg een verkeerde behandeling stond ik dit seizoen welgeteld 7 minuten op het terrein. Er waren wat spanningen tussen de groep en de coach die er halverwege het seizoen de brui aangaf. Gelukkig heeft de groep genoeg maturiteit en drie gediplomeerde coaches in huis om deze tegenslag op te vangen en het heft zelf in handen te nemen, maar een ideale situatie was dit nu ook niet.”

“Na vier jaar neem ik eind juni afscheid van het kotleven in Gent en keer ik terug naar West-Vlaanderen maar voor Jeugd Gentson D maak ik met veel plezier de verplaatsingen van Oostrozebeke naar Gent. Volgend seizoen hopen we gespaard te blijven van blessures en zo onze plaats net onder de top van tweede provinciale terug in te nemen. Om dit te verwezenlijken zoeken we nog een coach die ambitie heeft, maar niet overdreven veel, want promoveren is niet onze ambitie en met dames kan omgaan.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u