Klaas Pieters heeft bij eersteprovincialer BBC Poperinge zijn actieve basketbalcarrière afgesloten.

“Ik ben begonnen in een eerste ploeg van VK Iebac Ieper op mijn zestiende en kan nu stoppen op mijn veertigste. De laatste jaren had ik het wat lastiger om me te motiveren om twee keer te trainen en match te spelen. Het neemt toch wel wat tijd in beslag en door m’n werk als zelfstandige kon ik ook niet altijd op tijd op training zijn. En dit jaar heb ik ook drie keer een spierscheur gehad waardoor ik enkele maanden out was. Dat is ook niet goed voor de motivatie.”

“Het is ook zo dat je toch wel veel moet laten vallen als je in competitie speelt. Reizen kan je niet doen in augustus, weekendje weg met gezin is ook een ganse regeling, eens weggaan op zaterdagavond is ook moeilijk. Gelukkig heeft mijn vrouw ook nog basket gespeeld en begreep ze dit.”

“Ik heb mijn hele loopbaan kunnen spelen in eerste provinciale en eerste en tweede landelijke, altijd dicht bij huis in Ieper en Poperinge, dus mag ik wel tevreden terugkijken. Ik heb altijd met goeie, aangename coaches kunnen werken en goeie vrienden overgehouden aan de basket.”

“De mooiste momenten in m’n carrière zijn toch wel de titel in eerste provinciale na play-offs tegen Racing Brugge, ik denk in het jaar 2000. Met coach Marcel Debruyne. Twee keer pakten we de titel na elkaar in Iebac, zodat we naar eerste landelijke gingen met coach Franky Deprez. En vorig seizoen was persoonlijk één van m’n beste jaren qua scores. Zoiets is altijd wel leuk voor een speler.”

“Natuurlijk is het jammer dat de competitie zo abrupt gedaan is maar door een blessure ging ik toch waarschijnlijk niet veel meer aan spelen toegekomen zijn. Ik had gehoopt om de Allstar Game nog te spelen in de Iebaczaal, maar het mocht niet zijn.”

“Ik vind het al spijtiger voor m’n 2 zonen die ook beiden basketten bij de landelijke jeugd van Melco. Ook hun competitie is gestopt waardoor ze veel matchen en trainingen missen. Hopelijk kan ik in september terug gaan zien naar hen.”

“Zelf speel ik al enkele jaren corporatief basket in FBI Ieper. Dat is op donderdagavond en daarin kom je veel oude bekenden tegen. Dus basket zal zeker niet verdwijnen uit m’n leven, integendeel. Ik probeer altijd de matchen te zien van mijn zonen, zelf nog spelen met corporatief basket en op zaterdagavond gaan we graag kijken naar Iebac of Melco.”

      

“Op zijn 39ste topschutter in eerste provinciale”

“Voor mij was het als coach zeker heel leuk enkele jaren Klaas in mijn team te zien spelen”, vertelt Pascal Maes, coach van BBC Poperinge. “Wetende dat ik hem als talentvolle jeugdspeler heb weten opkomen en met hem enkele jaren heb samengespeeld bij VK Iebac Ieper. Als coach weet je echt zowel op training als op wedstrijden dat hij er altijd voor gaat! Hij heeft ook een heel belangrijke rol gespeeld in de transfer van Maxim Esprit naar Poperinge. Vorig jaar speelde hij een heel sterk seizoen, met als beloning ’topschutter in eerste provinciale’! Klaas is een echte ‘clubspeler’, jammer dat het seizoen zo moest eindigen voor hem.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u