Bart Bormans is volgend seizoen voor het vierde jaar coach bij eerstelandelijker Sint-Truiden.

“De doelstelling was rustig in de middenmoot blijven, proberen ons wagonnetje aan de top vijf te hangen en zien waar we landen. Tot eind november verliep alles volgens planning maar tijdens de maanden december en januari liep het van kwaad naar erger. Blessures zorgden ervoor dat we ineens in de onderste regionen waren beland. Met de onzekerheid over al dan niet twee of vier dalers in onze reeks moesten we meer achteruit kijken dan vooruit. Die onzekerheid knaagde aan de ploeg en eigenlijk kwam de stopzetting vanwege het coronavirus ons niet ongelegen. Maar toch, dat het hele basketseizoen op zo’n plotse manier eindigde, dat had niemand kunnen voorspellen of wensen. Want vreemd is het zeker!”

“Onze doelstelling naar volgend seizoen is toch echt wel omhoog kijken, maar met de versterkingen die vele ploegen hebben binnengehaald zal het een zwaar en moeilijk seizoen worden. De nieuwkomers Brugge en Boom hebben blijkbaar al de ambitie van direct door te stoten. Ploegen zoals Hansbeke en Bornem zullen ook volgend seizoen weer meedingen voor de titel. En dan zijn er natuurlijk nog de outsiders zoals onder andere Stevoort. Het wordt een hoogstaand seizoen waarbij de toeschouwers duimen en vingers kunnen van aflikken. Wijzelf hebben een hele metamorfose ondergaan met liefst zes vertrekkers, maar een verjonging van het team drong zich dan ook op.”

“Persoonlijk ben ik aan mijn vierde seizoen toe in Sint-Truiden. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, heb ook veel inspraak gehad in het aanwerven van nieuwe spelers. Ik wou dan ook graag langs deze weg onze voorzitter en de bestuursleden bedanken voor het vertrouwen wat ze me schenken en voor de inspanningen die ze leveren om deze competitieve ploeg op poten te zetten.”

“Laten we nu maar met zijn allen hopen dat we in augustus mogen starten en dat we een normaal seizoensverloop mogen kennen. Het zijn allemaal vraagtekens die ieder van ons graag opgelost ziet.”

Arthur Arsenyan wordt assistent van Bormans.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u