Na zes jaar bij BBC De Westhoek Zwevezele trekt Cédric Renaudin richting eersteprovincialer BBC Izegem.

“Na zes jaar Zwevezele werd mij gezegd dat ze de ploeg willen verjongen dus met mijn 35 jaar wist ik hoe laat het was”, vertelt Renaudin “Bij Zwevezele heb ik met een schitterende bende topjaren beleefd. Alles klikte: de spelers, supporters en een passionele voorzitter.”

“Ondertussen stond ik ook in contact met coach Brouns, die ik zeven jaar lang gehad heb bij Racing Brugge en Blankenberge. Samen hebben we daar ook schitterende resultaten behaald. In Izegem is er mij een ambitieus project voorgesteld waarbij er met een bijna volledig nieuwe ploeg van jonge gasten voor de top zal gespeeld worden in eerste provinciale.”

“Er was nog interesse van andere ploegen maar de aanwezigheid van coach Brouns gaf voor mij uiteindelijk de doorslag om toch voor Izegem te kiezen. Van Zwevezele komen ook Leander Tyberghien en Tom Brackx mee. Ook Dries Sampson van RHK Oostende die ik nog ken van mijn periode in Blankenberge vervoegt het team.”

“Hopelijk komen we dit jaar nog aan basketten toe met de coronacrisis. Basket staat waarschijnlijk als laatste in de rij: een contactsport in een zaal. Afwachten dus.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u