Avanti Brugge brengt volgend seizoen een tweede ploeg in competitie. Dries Allemeersch wordt coach van dit team met hoge ambities.

“Na zeven jaar jeugdcoördinator en landelijke jeugdcoach in alle reeksen in Racing Brugge had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Ik koos toen voor een combinatie jeugdcoördinator en assistent eerste ploeg in Izegem in tweede landelijke. Ik wou mijn expertise als jeugdcoördinator doorgeven en ervaring opdoen als seniorcoach. Aangezien ik momenteel coach ben van de U8 in Avanti Brugge waar ook mijn eigen zoontje Roel speelt en ik wil coachen dichter bij huis koos ik voor Avanti Brugge Two.”

“Ik kan er met talentvolle U21-spelers werken en ook met ervaren spelers waar ik zelf nog meegespeeld heb of tegen gespeeld heb. Spelers zoals Jens Rappé, Alexander Albrecht, Daan Chielens, Kristof Vandenkerckhove, Emanuel Verhaeghe en Eric Walter die al ervaring hebben op hoger niveau. Ook sterkhouder van ACJ Brugge Matthias Vanderschaeghe zal ons team versterken.”

“Als A-coach had ik gehoopt om hoger te starten als headcoach. Ik had een aantal andere mogelijkheden zoals de mooie jeugdwerking van Oostkamp waar ik Oostkamp Two kon coachen, maar koos toch voor het project Avanti waar ik volgend seizoen op 500 meter van mijn deur de Two zal combineren met de U10. Doelstelling voor de club en de Two is doorgroeimogelijkheden aanbieden voor de jeugd en stijgen en ook graag stunten in de beker. Liefst als kampioen overgaan, maar dat heb je niet op bestelling”, besluit de lesgever specialisatie basketbal aan het KTA van Brugge.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u