Matthias Durnez maakt in het tussenseizoen de overstap van Blackboys Erpe-Mere naar Basket Meetjesland.

“Ik was niet actief op zoek naar een andere ploeg, maar Basket Meetjesland Eeklo zocht in januari contact met mij en ik had wat twijfels over een verlengd verblijf bij Blackboys Erpe-Mere. De reden hiervoor was dat de speelwijze van Blackboys Erpe-Mere niet volledig past bij mijn speelstijl. Het is trager spel met nadruk op strakke organisatie terwijl ikzelf van snel spel hou.”

“Er zijn meerdere redenen waarom ik voor Eeklo heb gekozen. Ten eerste omdat ik enkele jaren geleden reeds drie seizoenen ben uitgekomen voor Eeklo. Ik ken het huis dus wel al een beetje. Ik weet ook dat er momenteel een goed bestuur is met een duidelijke visie. Bovendien past de speelstijl van coach Patrick Heyse volledig bij mijn speelstijl. En ook niet onbelangrijk was dat ik reeds met verschillende spelers vroeger heb samen gespeeld en dat dit zowel op als naast het veld heel goede gasten zijn. Ik ben gehaald als spelverdeler die moet zorgen voor de assists en ook moet helpen de defense te verbeteren. Ik hoop een verlengstuk te zijn van de coach op het veld.”

“Ik denk dat we mogen en moeten mikken op deelname aan de play-offs, bij de eerste vier dus. Ik denk dat dat zeker een realistische doelstelling is. De ambitie is zeker om indien mogelijk naar het landelijke basketbal te promoveren. Al blijft eerste provinciale Oost-Vlaanderen altijd een moeilijke competitie met vaak verrassingen. Het is niet gemakkelijk om in te schatten hoe sterk de tegenstanders zijn. Dat zal het seizoen moeten uitwijzen. Hopelijk gooit het coronavirus niet te lang meer roet in het eten want ik begin het spelletje toch wel enorm te missen en kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u