Dave Van Heerswynghels is leerkracht lichamelijke opvoeding aan IMB-Brugge en OLVA en al enkele jaren coach van rolstoelbasketbalploeg Zedelgem Lions.

“Door deze crisis vallen beide dus zo goed als weg. Het seizoen eindigde abrupt. Net nu onze ploeg steeds bleef groeien en groeien. In de voorlaatste wedstrijd werd zelf gewonnen van de huidige kampioen. Alles was dus nog mogelijk. Zowel de Beker van België als de titel na play-offs lagen nog in bereik. Heel hard balen dus voor onze ploeg.”

“Volgend seizoen willen we er van in het begin van het seizoen staan. De ploeg blijft onveranderd met misschien nog enkele verrassingen die uit de grote toverhoed kunnen komen. Deze ploeg is de jongste uit de reeks en ik zie ze jaar na jaar groeien en sterker worden. Doel is binnen enkele jaren ook terug Europees deel te nemen en vanaf daar zien we wel tot waar we in staat zijn.”

“De ploeg is zo gedreven als ik, dus die klik is er. Ook onze voorzitter steekt de ambities niet onder tafel. We zetten met Zedelgem Lions in op G-sport. Naast rolstoelbasketbal en de organisatie van tijdrijden voor G-wielrennen starten we nu ook met het aanbieden van fietsen voor mensen met een visuele beperking door middel van tandems. We groeien op elk vlak binnen de club en ook deze rolstoelbasketbalploeg blijft niet achter. Iets om het komende seizoen naar uit te kijken!”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u