De General Manager van de Pro Basketball League licht een tipje van de sluier over het nieuwe seizoen van de Euromillionsleague. Begin juni moet daarover normaal duidelijkheid komen.

“Het risico bestaat dat basketbal één van de laatste sporten is die mag hervat worden”, vertelt Wim Van de Keere aan Le Soir. “Toch moet het format van de competitie, met twee groepen in de eerste fase, gehandhaafd blijven. Daarna moeten we zien wat er komt.”

“De formule zal hoe dan ook een impact hebben op de inkomsten van clubs en dus ook op hun budget.” De budgetten zijn op dit moment veeleer voorspellingen dan echte cijfers. “De einddatum voor de licenties blijft vast op 15 mei, omdat we vooruit moeten”, besluit Van de Keere.

Basket Vlaanderen en de AWBB blijven hopen op een herstart van de competitie in het eerste weekend van september voor alle andere basketbalcompetities in ons land naast de Euromillionsleague.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u