Koen Sibiet coachte de voorbije vijf seizoenen de U18 van Bebita Eernegem. Volgend seizoen staat hij bij derdeprovincialer ACJ Brugge voor het eerst aan het hoofd van een seniorploeg.

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, niet naar een andere club. Ik was de afgelopen vijf jaar coach van de U18 van Eernegem, maar ik had al sinds vorig seizoen de ambitie om een seniorploeg te coachen. Die ambitie wisten ze in Eernegem al.”

“ACJ Brugge contacteerde mij. Via via hebben ze gehoord over mijn ambitie. Ze hebben mij opgebeld en gevraagd of ik de jobs van coach bij hun eerste ploeg zie zitten. Ik had eerst wat tijd gevraagd om er over na te denken. Want de stap van een jeugdploeg coachen naar de hoofdploeg van een club is wel groot. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen om voor het project van ACJ Brugge te gaan. Ik zelf ben heel gedreven en ga er honderd procent voor. Half werk bestaat voor mij niet. Ik ben iemand die heel veel vertrouwen geeft aan al mijn spelers en ik verwacht die zelfde gedrevenheid en motivatie van mij spelers.”

“Grote ambities voor volgend seizoen heb ik nog niet.  Eerst en vooral moet ik de spelers nog beter leren kennen. Ook is de ploeg nog maar net gedegradeerd na één jaar in tweede provinciale. De ploeg terug plezier in basket geven en laten winnen zal nu het belangrijkste zijn. Na de heenronde zie ik wel hoe we ervoor staan en dan stel ik een doel voor het einde van het seizoen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u