Filou Oostende domineerde het laatste decennium van het Belgische basketbal, maar ook voor de kustploeg zijn de gevolgen van de coronacrisis goed voelbaar.

Er lijkt vooral nood aan heel veel creativiteit om de situatie op te lossen. Economisch zijn de verliezen er nu al, maar er moet vooral richting toekomst gekeken worden. “Het leven gaat verder, we kijken naar het team”, vertelt Marie De Clerck, de manager van Filou Oostende in Le Soir. “Maar het Belgische basketbal zal er helemaal anders uitkomen dan wat het was. Het belangrijkste is om een perspectief te hebben.”

Vooral de regels rond samenscholing lijken ontzettend moeilijk. Hier en daar wordt al gesproken met basketbalarena’s met slechts een fractie van het aantal beschikbare plaatsen. “Hoe moet je het doen als je maar 1.000 man mag toelaten, terwijl je al 800 abonnees en 500 VIP’s hebt? Ons budget kan niet zonder de verkoop van tickets.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u