De Nederlader Joris Biemans begint aan zijn vierde seizoen in België. Na twee jaar Pelt trekt hij opnieuw richting Vabco Mol waar zijn Belgische avontuur begon.

“Afgelopen 2 seizoenen speelde ik bij BBC Pelt”, vertelt Biemans. “In het eerste seizoen behaalden we een mooie derde plaats in eerste provinciale van Limburg. In het tweede seizoen begonnen blessures ons parten te spelen. Op papier hadden we een hele goede ploeg, maar doordat we veel wedstrijden door langdurige blessures met zes spelers hebben moeten spelen, hebben we een zwaar seizoen gehad. Aan het einde van het seizoen bleek dat we voor komend jaar geen waardige ploeg voor eerste provinciale over zouden kunnen houden.”

“Vabco Mol is de eerste seniorenploeg in België waar ik ben gaan spelen. Ik kom namelijk uit Nederland en heb bijna mijn hele jeugd in Weert gespeeld. In Mol heb ik één seizoen gespeeld, het seizoen 2017-2018. We hadden een enorm succesvol seizoen in de tweede landelijke en hebben het hele jaar met de top meegedraaid. Wat ik in Mol merkte is dat de beleving in en rondom het spel fantastisch is. Er heerst een hele goede sfeer, zowel in het team als onder het bestuur en het publiek. Voor komend seizoen hebben we bijna het gehele team terug van seizoen 2017-2018. Hier wilde ik graag deel van uitmaken. Vandaar mijn keuze om terug te komen bij Vabco Mol.”

“Ik weet dat het voor Mol afgelopen seizoen geen makkelijk seizoen is geweest. Ze zijn gedegradeerd van tweede landelijke naar eerste provinciale. Ik denk dat het daarom goed is als we eerst gaan bouwen aan een stabiel team om vervolgens constant goede wedstrijden te kunnen spelen. Als ik voor mezelf spreek ga ik altijd voor het hoogst haalbare resultaat. Ik ben heel gedreven en wil altijd met de top meedraaien. Voor komend seizoen zie ik dat dus niet anders.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u