In tweede provinciale in Oost-Vlaanderen maakt Robin Tresignie de overgang van BBC United Ninove naar BC Lede.

“In eerste instantie was ik niet op zoek naar een nieuwe club. Ik had wel enkele contacten, maar ik had het gevoel dat ik goed zat bij BBC United Ninove. Ik speelde er zes jaar samen met een geweldige groep vrienden waar ik al bijna heel m’n leven mee samen speel. Dit seizoen hadden we opnieuw een sterke groep spelers. Automatisch krijg je dan niet altijd de speeltijd waar je op hoopt.”

“Ik ben nog steeds maar 23 jaar oud en heb dus wel wat meer speeltijd nodig dan ik kreeg om me volledig te ontplooien en om me echt te kunnen bewijzen. Deze speeltijd hoop ik wel te krijgen bij BC Lede. Ik ken niemand persoonlijk van de club. De hele COVID-19-situatie heeft daar wat roet in het eten gegooid. Gelukkig maakt Jonas Piro, mijn ploeggenoot bij BBC United Ninove, de overstap samen met mij. Hij speelde al enkele jaren bij BC Lede en heeft me al verteld over reilen en zeilen van de club.”

“Over de ambities durf ik me nog niet uitspreken. Vorig seizoen had BC Lede al een sterke groep, maar natuurlijk is elk seizoen anders. Iedere club heeft wel nieuwe spelers, dus hoe de competitie verloopt is steeds een verrassing. Ik hoop om de ploeg zoveel mogelijk te helpen en zelf nog stappen vooruit te zetten. Hopelijk kan het komende seizoen op een normale manier gestart worden. Basketbal is misschien maar een spelletje, maar toch mis ik het verschrikkelijk hard.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u