Britt Vanhoutte moet bij Basket Willebroek noodgedwongen een punt achter haar carrière zetten door aanhoudend blessureleed.

“Ik heb ervoor gekozen om te stoppen met basketten door de combinatie van twee factoren”, vertelt Britt Vanhoutte. “Enerzijds sukkel ik al een aantal jaren met mijn linkerknie, die nu chronisch ontstoken blijkt te zijn. Dit seizoen was het zo erg dat ik maar een viertal competitiewedstrijden heb meegespeeld. Anderzijds ben ik in september afgestudeerd en beginnen werken en was de combinatie met sport niet altijd even vanzelfsprekend. Het is natuurlijk jammer om te moeten stoppen door externe redenen maar gezondheid primeert. Ik had eind januari al de beslissing gemaakt om te stoppen door mijn knie, maar ben wel steeds alle wedstrijden blijven supporteren vanop de bank.”

“Een echte afscheidsmatch had ik dus sowieso niet kunnen spelen. Maar het is natuurlijk wel jammer dat ik niet op een andere manier afscheid heb kunnen nemen van mijn favoriete sport. Hopelijk kan dat toch nog ergens in de toekomst. Ik zou het fijn vinden om dat hoofdstuk op een mooie manier af te sluiten en niet zo abrupt. In 2014 heb ik de kans gekregen om met Wolfpack Basketball Academy naar Amerika te gaan om twee toernooien te spelen. Dat is toch wel het hoogtepunt geweest uit mijn basketcarrière.”

“Ik ben blij dat ik in de toekomst minder verplichtingen zal hebben in de weekends zodat ik meer met vrienden kan afspreken, wat vroeger minder evident was. Daarnaast ben ik volop op zoek naar een nieuwe uitdaging op sportvlak maar die heb ik voorlopig nog niet gevonden. Voorlopig blijf ik verbonden met basket via mijn zus Sarah. Ik zal sowieso af en toe wel eens een wedstrijd van haar meepikken en als Basket Willebroek in de buurt moet spelen zal ik ook sowieso gaan kijken.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u