Thierry Wilquin, manager van Mons-Hainaut, vraagt om de nodige kalmte te bewaren en geen overhaaste beslissingen te nemen rond de competitiestart in de Euromillionsleague.

“Het moeilijkste is de onzekerheid”, vertelt Thierry Wilquin aan Le Soir. “Wat is het beste moment om te herbeginnen? Het eerste moment begin september lijkt op zijn zachtst gezegd te vroeg. Het heeft geen zin om een overhaaste beslissing te nemen die een week later al weer geen zin meer heeft. Laten we de autoriteiten de tijd geven om na te denken over de organisatie van grote evenementen en laat ons ook kijken wat er in onze buurlanden beslist wordt. Zodra er een startdatum is, kunnen we kijken hoeveel weken er vrij zijn om een bepaalde competitieformule op te maken.”

“Het is erg ingewikkeld om een realistisch budget samen te stellen. Het zal ook afhangen van de steun van de overheid, maar bij iedereen zal het budget normaal naar beneden gaan. De grootste uitdaging voor de komende seizoenen wordt om het juiste evenwicht te vinden tussen de beschikbare middelen en de aantrekkelijkheid van de competitie. Er is nu geen enkele reden om sneller spelers te rekruteren. Normaal gezien bereiden we ons nu voor op de play-offs.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u