Ferre Vanderhoydonck zal volgend seizoen volledig bij Hubo Limburg United spelen. Tot dit seizoen speelde Vanderhoydonck met dubbele licentie bij Beringen en Limburg United. Er was interesse uit Oostende, maar Vanderhoydonck koos toch voor Limburg.

“Ik heb geweldige jaren gehad met KBBC Miners Beringen. Zij hebben me laten ontwikkelen tot de speler die ik nu ben en daar ben ik hen heel dankbaar voor. Op een leeftijd van 16 speelde ik al een serieus aantal minuten in de eerste ploeg mee in tweede landelijke en heb mijn steentje bijgedragen in het kampioenschap.”

“Als ik naar mijn eigen carrière moest kijken, wist ik dat ik een niveau omhoog moest. Ik heb al een tijd contact met Hubo Limburg United, maar ik vond het steeds nog iets te vroeg voor mij. Nu was de gepaste tijd aangebroken en besloot ik om voor hun te gaan spelen. De hele visie spreekt me enorm aan. Ze werken met jonge spelers in Top Division One en geven ze ook genoeg kansen om door te groeien naar de A-ploeg.”

“Ikzelf heb vorig seizoen via een dubbele licentie al kunnen proeven van dit niveau en ik merkte dat dit is wat ik altijd wou. De speelkansen krijgen in Top Division en dan de mogelijkheid krijgen om mee te trainen en eventueel mee te spelen in eerste nationale is een kans die ik moet grijpen.”

Wat volgend seizoen brengt, is nu heel moeilijk te zeggen. “Eerst en vooral moeten we ervoor kunnen zorgen dat we veilig kunnen trainen en dat het seizoen van start gaat. Bij de B-ploeg hebben we een jonge en getalenteerde groep. Elke speler zal zich tijdens het seizoen blijven ontwikkelen en we gaan hopelijk een paar mooie resultaten neerzetten.”

“Bij de A-ploeg blijven alle Belgen van vorig seizoen en ook hier gaan er een deel spelers van de B-ploeg, waaronder ikzelf, de kansen krijgen om zicht te bewijzen op het hoogste niveau. Voor mij is het cruciaal dat ik eerst gewend geraak aan Top Division aangezien ik overkom van eerste landelijke. Hopelijk lukt dit goed en dan kan ik kijken wat de mogelijkheden zijn met de eerste ploeg.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u