Thea Debbaut heeft dit seizoen een punt achter haar basketcarrière gezet bij Avanti Dames Brugge.

“Ik heb geen specifieke reden om te stoppen, maar ik heb het gevoel dat het tijd was voor andere zaken. Basket neemt veel tijd in beslag en hoewel ik het heel lang, sinds mijn 5 jaar, heel graag gedaan heb, zou ik nu andere sporten willen doen, op een vrijdagavond iets kunnen gaan drinken met vrienden of eens een weekendje weggaan.”

Aan de ene kant is het wel jammer dat ik er nu met de ploeg geen afscheid van kan nemen. Hannah Van Craeymeersch en Judith Van Craeymeersch stoppen ook dus samen afscheid nemen was wel de bedoeling. Aan de andere kant moet ik er op die manier ook niet veel over nadenken en dat is ook wel leuk.”

“Ik kan er geen één specifieke herinnering uithalen. Ik heb heel veel leuke momenten meegemaakt met een ploeg die zo lang samen is gebleven dat we als het ware samen zijn opgegroeid. Ik denk dat dat de reden is dat al die jaren zo graag gebasket heb. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt, interessante coaches ontmoet en zelfs mijn vriendin leren kennen. Ik ben basket zeer dankbaar.”

“Normale zaken zoals iets kunnen gaan eten of drinken met vrienden, familiefeesten en weekendjes weg zullen nu zonder maanden op voorhand in te plannen kunnen lukken. Daar kijk ik naar uit. Ook andere sporten zoals lopen en fietsen zou ik graag blijven doen. Ik heb het geluk gehad een carrière van bijna 22 jaar te hebben zonder grote blessures, dus ik hoop dat ik nog lang zal kunnen sporten. Ik denk dat basket altijd voor een deel van mij zal blijven. Mijn vriendenkring zijn voor een groot deel (ex-)basketters.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u