Bert Wyseur coacht volgend seizoen de Two-ploeg van Kortrijk Spurs in eerste landelijke.

“Seizoen 2019-2020 was het eerste seizoen in de geschiedenis van fusieclub Kortrijk Spurs. Het was niet altijd zo eenvoudig en vaak zoeken en aftasten. Ook voor een aantal spelers moet het soms frustrerend zijn geweest. Soit, de club staat goed op de rails en voor het basketbal in Zuid-West-Vlaanderen moet dat een zegen zijn: een gezonde club met heel wat ambities en breed gedragen op vele vlakken. Na het eerdere seizoen dat persoonlijk nooit meer te evenaren valt op vele vlakken en waarin mijn ploegen op jeugd- en seniorsvlak zo goed als alles wonnen, pakten we dit seizoen met de fusieploeg meteen ook de titel in een reeks hoger. Alle lof voor coach Jeroen Debaveye die hierin een heel groot aandeel had. Daarnaast zijn jongens als Jérome Vandenberghe en Stan Naudts een garantie op succes.”

“Volgend jaar zal ik naast het assisteren bij de One de Two-ploeg coachen in eerste landelijke. Cé Benoot, Robrecht Vanwynsberghe, Jasper Velghe en Mathieu Prévost – onder coach Dirk De Waelle bijna altijd vier starters – vertrokken en werden niet vervangen. Quasi de volledige huidige Three-ploeg, die derde in eerste provinciale eindigde, zal volgend jaar dus in eerste landelijke aantreden. Allemaal jeugdspelers en drie spelers die net junior af zijn, met Amaury Tandt als ervaren speler. Daarmee gaan we het doen. De ambitie is dan ook simpel: proberen negen matchen te winnen, wat hopelijk genoeg is om ons te redden. Als we tien keer winnen, trakteer ik mijn groep met een etentje.”

“Bovendien zal eerste landelijke volgend jaar drie keer sterker zijn dan huidig seizoen. Er is geen enkel zwak broertje. Hansbeke kan op papier geen match verliezen. Boom – het Avanti Brugge uit de provincie Antwerpen denk ik, en dat is met heel veel respect – en Stevoort in eerste instantie, en net daarna het duo Turnhout – dat een goede coach binnenhaalde – en Bornem moeten daar niet veel voor onder doen. Als je ziet dat een ploeg als Asse-Ternat, dat dit seizoen derdelaatste eindigde, zich versterkte met Kevin Anneessens en Bart Samaey en continuïteit kent met een ervaren en goede coach, dan weet je dat het lastig wordt. Ik denk dat het duidelijk is met welke beperkt aantal ploegen we zullen moeten strijden. Maar, pas op, we zullen er klaar voor zijn hoor, geen schrik hebben en elke minuut keihard werken. We zullen ons niet laten doen en manieren vinden om matchen te winnen.”

“Maar die keuze is positief te noemen. Ook voor onze Three-ploeg in eerste provinciale, waarmee coach Fre Spenninck dit seizoen heel sterk werk verrichte, wordt het eenzelfde verhaal. Met een volledige jeugdploeg en spelers die doorschuiven uit de Four-ploeg, zal het ook daar de opdracht zijn hun stek te behouden. Op termijn moet het zo de bedoeling zijn eens een jeugdspeler klaar te stomen voor Top Division One binnen de club.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u