Na het opdoeken van de damesploeg in Top Division Women bij Antwerp Giants moest Kato Aertssens noodgedwongen op zoek naar een nieuwe club. Ze keert terug naar Castors Braine waar ze twee seizoenen geleden al speelde.

“Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe ploeg omwille van de zware tegenslag die ik kreeg op het moment dat ik te horen kreeg dat het vrouwenteam van Antwerp Giants volgend seizoen niet meer in de eerste divisie zou spelen. Ik ben hier enkele weken echt kapot van geweest. Ook vanwege de manier waarop dit gecommuniceerd werd. Totaal geen respect naar het team en de coaches toe.”

“Ik wist ook dat mij ambitie was om in eerste klasse minuten opdoen. Enkele dagen nadat het nieuws van Giants gepubliceerd werd, contacteerde Castors mij om te vragen of ik al wist wat ik zou gaan doen en dat ze mij graag weer in hun truitjes wilden zien. Dit is een heel fijn gevoel en voorrecht om te horen dat de beste club van België interesse toont.”

“De reden waarom ik uiteindelijk gekozen heb voor Castors Braine is omdat ik denk dat je het beste kan bijleren op alle vlakken als je omringd bent met professionele spelers en staff. Ik wil ook gewoon veel ervaring opdoen en ontdekken hoe het is om in dat team op het hoogste niveau mee te trainen en spelen. Ik denk dat de doelstelling van Castors zijn om opnieuw kampioen van België te worden en een zo goed mogelijk prestatie neer te zetten in Euroleague.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u