Maarten Van de Walle besloot dit seizoen zijn basketschoenen definitief aan de haak te hangen. Volgend seizoen wordt hij coach bij de B-ploeg van Meetjesland.

Maarten Van de Walle speelde de voorbije twee seizoenen bij BBC Hotshots Destelbergen. “Niet alleen de naam is heel uniek, maar de club zelf is een genot om bij te spelen. Een groep vrienden die naast het basketbal ook graag één en vaak meerdere pintjes drinkt in de kantine. Aan mijn periode bij de Hotshots heb ik enkel mooie momenten beleefd en ik wil ze bij deze ook graag bedanken daarvoor. Ik besloot in januari om na dit seizoen mijn schoenen definitief aan de haak te hangen. Sinds maart 2019 zit ik in het bestuur van Basket Meetjesland omtrent sportieve coördinatie en ik heb besloten om volgend seizoen mijn coaching carrière bij deze club te starten.”

“Ik heb een hele zure kijk naar het seizoen 2019-2020. De laatste match van het seizoen speelden we thuis tegen Basket Meetjesland B, de ploeg waar ik alle jeugdreeksen doorstaan heb. 17 jaar heb ik in Eeklo gespeeld dus deze match was voor mij de kers op de taart en vooral een mooi moment om mijn carrière af te sluiten. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat mijn carrière vervroegd werd beëindigd. Al bij al was het een mooie periode, daar kan corona niets aan veranderen.”

“Bij Basket Meetjesland zijn we een mooi project gestart, waarbij we volgend seizoen naast A- en B-ploeg ook een vernieuwde C-ploeg zullen opstarten. Ikzelf zal de B-ploeg coachen. De bedoeling met deze ploeg is om competitief te zijn in derde provinciale, waarbij we dus beter willen doen dan dit seizoen. Daar is de groep geëindigd net boven degradatie.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u