Amper één jaar nadat Crelan Okapi Aalstar compleet geherstructureerd werd, neemt er een sterke verschuiving in het Aalsterse basketlandschap plaats vanaf komend seizoen 2020-2021.

Het herenbasket in het Forum en het vrouwenbasket in de Burcht, zo was het al tientallen jaren. Twee gedreven clubs die eigenlijk perfect complementair zijn, hebben elkaar nu gevonden. De beide clubs beslisten in hun respectieve bestuursorganen om een verregaande samenwerking aan te gaan. Geen echte fusie gezien beide stamnummers behouden blijven, maar in de praktijk worden alle voordelen van een fusie toegepast.

DBC Duopaint Osiris Aalst komt naar het Forum spelen en zal haar naam ook wijzigen naar DBC Osiris Okapi Aalst. Het zal een vernieuwd bestuur krijgen met eveneens Okapi-bestuursleden. Bovendien wordt een win-win situatie gecreëerd met tal van synergievoordelen: niet alleen qua zalen, maar ook qua organisatie, ledenwerving, secretariaatswerken, boekhouding, evenementwerking, vrijwilligerswerking, enz..

Maar de hoofdreden om deze samenwerking aan te gaan is de ambitie om in Aalst een totaalproject basket te realiseren, zowel voor dames als voor heren, vanuit één visie. En samen wordt de OKAPI-OSIRIS-familie een bijzonder sterke club met samen 27 ploegen waarvan 7 seniorenploegen en 20 jeugdploegen. Dezelfde waarden worden gedeeld : ambitie, familie, beleving en community .

Daar past een sterke professionele jeugdwerking in: de werking in “Academy” en “School” zullen dan ook breed toegepast worden. Tot 14 jaar wordt de jeugdwerking (de “School”) samen bekeken en geëvalueerd. Vanaf 14 jaar wordt het “Academy” principe ingevoerd met aparte coördinatoren.

En op het hoogste niveau worden ook de ambities kracht bijgezet. De herenploeg speelt in eerste nationale en wil doorgroeien naar de subtop. De dames spelen in eerste landelijke en mikken op termijn naar een plaatsje in eerste nationale. Uiteraard dienen nog een aantal praktische uitwerkingen te gebeuren waar we later op terug komen.

Voorzitter Stijn Steppe (DBC Duopaint Osiris Aalst): “ Dit is een unieke kans voor Osiris om een grote stap voorwaarts te zetten. We zaten met het bestuur van Okapi direct op één lijn. Ondermeer het behoud van Osiris in de naam, werd zelfs aangemoedigd. En aangezien we in de Burcht de komende 2 jaar niet meer kunnen spelen, kunnen we ons geen betere zaal dan het forum wensen. We gaan nu contacten leggen met al onze stakeholders zodat de overstap voor iedereen naar het Forum vlotje verloopt. We kijken er reikhalzend naar uit.

General Manager Peter Venneman (Crelan Okapi Aalstar) : “ Reeds van bij de start van het nieuwe bestuur vorig jaar, vonden we dat er iets miste in het Forum. Als eersteklasse club geen dames basket aanbieden, leek ons een gemis. We zijn dan ook verheugd dat deze samenwerking met Osiris kan gerealiseerd worden. Liever een Aalsterse samenwerking dan eentje erbuiten. De synergievoordelen die kunnen gerealiseerd worden zijn zeer groot : het toegenomen professionalisme kan gedeeld worden, maar ook op administratief , sportief en menselijk vlak zie ik hier veel opportuniteiten. Okapi wordt een club van ongeveer 300 spelers, een noodzakelijke en logische schaalvergroting. Maar eentje op mensenmaat en met mensen die van bij de start dezelfde doelstellingen beogen.”

Bron: Okapi Aalstar

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u