Ward Leten stopte bij Kontich Wolves in Top Division Two dit seizoen definitief met spelen.

“Ik vond dat ik een mooie pad heb kunnen afleggen en ik wou ook als kampioen in derde nationale met Kontich stoppen. Door de coronatoestanden is dit anders uitgedraaid. Ook al denk ik dat we met grote duidelijkheid kunnen zeggen dat Kontich de competitie van begin tot einde heeft gedomineerd. Als we nog 1 match extra wonnen dan waren we zeker kampioen en dit op zeven matchen van het einde. Het was een prachtig jaar met een ongelofelijk toffe en gedreven ploeg, ook de complimenten aan Wim en het bestuur, ik wens hen echt het beste volgend jaar. Geen afscheid, ik denk dat we dat zeker in deze tijden moeten kunnen relativeren. Ik hoop nog op een feestje na corona maar dit zou wel eens in 2021 kunnen vallen.”

“De jaren die ik beleefde in Boom waar we jaar na jaar alles wonnen met de juniors onder Steve Ibens en waar ik persoonlijk ook mijn intrede maakte in tweede nationale onder coachen zoals Louis Casteels zijn de mooiste uit mijn carrière. Ook met de tweede ploeg speelden we jaar na jaar kampioen en nam onze captain Tommy D’Hondt ons mee op een bangelijke teamreis. Memories. We verloren met de tweede ploeg op de buzzer van Waregem de Beker van Vlaanderen , waar een midcourt shot van Vinnie Haerbos werd afgekeurd wegens net te laat.”

“Ik denk wel dat ik veel vrienden gemaakt heb over de jaren, ik wil zeker af en toe eens gaan kijken en misschien zelf in de verdere toekomst meer: bestuur, coach… Ik heb één held in mijn leven en nee dat is niet Michael Jordan of Kobe. Het is mijn vader die ook bijna al mijn matchen mee kwam kijken en de boek doen. Hij staat en stond altijd en daar wil ik hem echt voor bedanken!”

“Nederige speler”

“Hij zou dit jaar bij ons zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière spelen, maar helaas is hem dat niet gegund gezien de huidige situatie. Ward heeft altijd op nationaal niveau geacteerd en is ook één van de meest nederige spelers is om mee samen te spelen”, vertelt Gunnar De Lepeleire.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u