Timothy Stuyvaert speelt volgend seizoen in eerste provinciale voor Sparta Laarne.

Stuyvaert was tot dit seizoen aan de slag bij Silaba Zelzate. “Na een kraakbeenblessure in het seizoen 2018-2019, moest ik genoodzaakt aan de kant zitten voor onbepaalde duur. De toenmalige ploeg in eerste provinciale ploeg is helemaal verbrokkeld en uiteindelijk tot algemene forfait gedwongen begin seizoen 2019-2020 wegens een tekort aan spelers.”

“Na een vlotte revalidatie ging ik aan de slag, aanvankelijk als coach, niet veel later als speler-coach van Silaba Zelzate B, een ploeg die als derde promoveerde uit vierde provinciale vorig seizoen. In mijn eerste jaar als coach had ik het seizoen natuurlijk liever anders zien aflopen. Er was voor ons nog een waterkans op behoud na een teleurstellend seizoen met blessures, hier en daar een mooie overwinning, maar vooral veel nipte verlieswedstrijden. Helaas konden we dit zelf niet meer afdwingen waardoor we genoodzaakt moesten zakken.”

Volgend seizoen speelt Stuyvaert in Laarne. “Op sportief vlak hoop ik om met Sparta Upkot Laarne mee te draaien in de linkerhelft van het klassement. De reeks is bijzonder sterk dit jaar, maar middenmoot moet mijns inziens zeker lukken met de ploeg die nu voor handen is, zeker na de transfers die gebeurd zijn. Ik ben me alleszins fysiek al aan het voorbereiden en ben klaar om een nog sterker seizoen te spelen als net voor mijn blessure.”

En bijzondere wedstrijden zullen er volgend seizoen alvast genoeg zijn. “Al mijn oude ploeggenoten én mijn schoonbroers spelen in andere ploegen in eerste provinciale, ik kijk heel erg uit naar die wedstrijden”, besluit Stuyvaert.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u