Elke week, op donderdag om 11 uur, laten we een speler aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere speler. Deze week laten we Antonia Delaere aan het woord, op aangeven van Sien Devliegher.

BIOGRAFIE

Naam: Delaere
Voornaam: Antonia
Woonplaats: Wijnegem
Beroep: profbasketter
Leeftijd 25

VRAGEN

Wat is de grootste teleurstelling uit je carrière?
“In het begin van mijn carrière speelden we met Boom de finale van het kampioenschap tegen Ieper met Emma Meesseman er toen nog bij. Het kwam tot een derde beslissende match die bij ons thuis in Boom werd gespeeld. Onze zaal zat bomvol, ze moesten zelfs volk weigeren. Na een spannende match verloren we, wat een enorme teleurstelling was. Daar ben ik even niet goed van geweest, maar heb het nadien wel als motivatie meegenomen om nog harder te werken.”

Wat is het mooiste moment dat je in je carrière beleefde?
“Ons kwalificeren voor de Olympische spelen met een waanzinnig thuispubliek. De Olympische spelen zijn het mooiste evenement dat je als atleet kan maken, maar het is dan ook ontzettend moeilijk om je hiervoor te kwalificeren. Vijf jaar geleden hadden we hier nooit van durven dromen. Om ons dan te kunnen kwalificeren in België, met een thuispubliek dat los ging, was onbeschrijfelijk!”

Wat wil je ooit nog bereiken met in je carrière?
“Alles staat nu op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Jammer genoeg moeten we hier nog een jaartje voor wachten. Anderzijds is dat ook een kans om nog beter te worden als ploeg. Daarnaast wil ik graag elk jaar hard werken om opnieuw een stapje vooruit te gaan. Dan zien we wel waar ik geraak.”

WIT/ZWART

Offense of defense? Offense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere speler, door Antonia Delaere uitgekozen.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u