De damesploeg van Basket Blankenberge degradeerde uit tweede landelijke, maar toch blijft de ploeg voor volgend seizoen behouden. Er komen zelfs twee transfers bij.

“Ik blijf coach bij Blankenberge en we houden de volledige kern uit tweede landelijke samen”, klinkt het bij coach Hannes Hendryckx. “Daar bovenop worden we serieus versterkt door Audrey Vaessen die terugkomt uit zwangerschap en Lieselotte Veracx, in het verleden een speelster uit eerste en tweede landelijke KB Oostende Bredene en Blue Cats Ieper, die ons verkoos boven aanbiedingen uit eerste en tweede landelijke. Ook Kelly Surmont blijft aan boord, ondanks andere aanbiedingen.”

“Het afsluiten van vorig seizoen was heel vreemd. In eerste instantie kreeg Bavi Gent drie forfaits, waardoor ze achter ons stonden, opeens werden die forfaits ingetrokken, stonden we voorlaatste en werd het seizoen afgesloten. We moesten nog vier matchen spelen, waarvan we er in de heenronde drie hadden gewonnen, dus hadden een heel realistische kans op verlengd verblijf in tweede landelijke, maar door een combinatie van pech gedurende het seizoen en tegenvallende kalender op het einde, met toch een vreemde beslissing van de bond, moeten we zakken naar provinciale. Hier waren we op zijn zachtst gezegd helemaal niet blij mee. Zeker niet als je ziet dat er in West-Vlaanderen drie ploegen mogen stijgen en ook het nummer acht uit eerste provinciale in Limburg over gaat, maar wij geen mogelijkheid kregen om te blijven.”

“We hebben de volledige kern uit tweede landelijke kunnen samenhouden, die wordt dan nog eens versterkt met Audrey Vaessen die binnenkort bevalt en dan hopelijk de draad weer kan oppikken, en ook Lieselotte Veracx komt over van KB Oostende Bredene, waar ze in tweede en eerste landelijke gespeeld heeft. Een heel goede versterking voor ons. Ze verkoos ons bovendien boven aanbiedingen uit landelijke.”

“Doelstelling is dus logischerwijs om slechts één jaar in provinciale te spelen en direct weer naar landelijke te stijgen, liefst als kampioen. Ik weet echter uit ervaring dat je dat niet cadeau krijgt, want iedereen zal tegen ons willen winnen.
Zelf ben ik heel tevreden bij Blankenberge. Ondanks het feit dat de sportieve resultaten vorig seizoen niet altijd goed waren, voel ik me heel goed en gesteund binnen de club en de ploeg. De sfeer is er fantastisch en het is leuk om zo te kunnen werken! Al moet ik er af en toe wel over waken dat tijdens de training de sfeer niet de bovenhand neemt.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u