Donny Dewulf ruilt KB Gistel Oostende in voor Basket Sijsele.

“Ik ging niet meteen op zoek naar een andere club, maar toen wij het bericht kregen dat KB Gistel Oostende de B-ploeg zou opdoeken omdat Duva A degradeert en er geen twee teams in dezelfde reeks mogen uitkomen, had ik geen andere keuze.”

“Ik had al met verschillende clubs rond tafel gezeten maar niets sprak mij echt aan en dit vooral omdat ik graag op hoog niveau wou blijven spelen. En dan belde Sijsele… Ik ken Sijsele redelijk goed omdat ik er met Racing Brugge vaak tegen moest spelen.”

“Sijsele is een warme club met veel ambitie en dat spreekt mij enorm aan. Na een gesprek met de voorzitter en coach Tibo hield ik er een zeer goed gevoel aan over. Een ander pluspunt is dat ik heel wat spelers die voor Sijsele uitkomen ook wel ken en dat zorgde er ook voor dat ik niet lang gewacht heb om mijn keuze te maken.”

“Ze zijn er blijkbaar nog niet aan uit op welk niveau we zullen spelen: Top Division One of Two. Spelen we in tweede klasse, dan zouden we zeker voor het behoud willen spelen en daarna zien we wel. Indien het derde nationale wordt, dan zouden we toch graag aan de top uitkomen. En dit moet zeker lukken als je ons team bekijkt. Ik hoop nu vooral dat we op tijd aan het nieuwe seizoen gaan kunnen beginnen, maar in deze coronatijden lijkt mij dit niet evident.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u