Ellen Goddeeris zette bij Wytewa Roeselare een punt achter haar basketbalcarrière.

“Ik koos ervoor om te stoppen omdat ik een drukke job heb met veel avonduren. Ik ben kinesitherapeute en heb een eigen praktijk met mijn beste vriendin. Vanaf 1 juli nemen we er nog een bestaande praktijk bij in Roeselare dus als ik eens in het weekend op mijn gemak wil zijn of eens een vrije avond kan besteden met vrienden of mijn partner zal ik blij zijn.”

“Mijn man is zelfstandig schrijnwerker dus hij heeft het ook vaak druk. De verre verplaatsingen begonnen ook door te wegen en garantie op een ploeg voor volgend jaar was er niet. Ik ben wel gecontacteerd door een aantal ploegen maar voor mij was dit niet echt een optie. Mijn roots ligt bij Roeselare, de club waar ik 20 jaar geleden gestart ben.”

“Ik vind het wel enorm jammer dat er geen afscheid was. Ik heb mijn laatste match gespeeld zonder het te beseffen en het is momenteel nog moeilijk om dit volledig af te sluiten in mijn hoofd. Ik zal sowieso nog af en toe eens gaan kijken en er komt nog een afscheidsfeestje met waarschijnlijk een galamatch met vroegere speelsters. Misschien kan ik er dan een mooi punt achter zetten. Maar mijn vrienden zal ik zeker blijven zien in het uitgaansleven. Aangezien onze skireis niet is doorgegaan dit jaar met de ploeg, staat die volgend jaar al op de agenda.”

“Mijn mooiste herinnering is het seizoen 2015-2016 waar we kampioen werden en promoveerden van tweede naar eerste landelijke. We hadden een topseizoen met slechts één verliesmatch. Het feestje dat we achteraf hielden zal ik nooit meer vergeten. Onbeschrijfelijk hoe het voelt om een titel te vieren samen met je ploegmaats. Foto’s van toen blijven dan ook beter binnenskamers.”

“Mijn man en ik toch ook zullen toch blij zijn dat ik vanaf nu naar alle feestjes en aangelegenheden zal kunnen meegaan. Ook in de week ‘s avonds wat meer rust zal deugd doen. We beginnen met het bouwen van een huis en daar zal ook veel werk in kruipen. Bezigheden genoeg dus. Ik stap volledig uit de basketwereld. Er zijn enkele speelsters die verhuisden van ploeg en ik zal toch af en toe nog eens gaan kijken naar hen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u