Ward Meylemans verlaat Hansbeke om volgend seizoen in Top Division Two te spelen bij Oudenaarde.

“Ik speelde 15 jaar bij Melle Vogelhoek waar ik naast de jeugd ook mijn seniorencarrière begon bij de B-ploeg. We promoveerden van derde naar tweede provinciale. Nadien kreeg ik ook kansen bij de A-ploeg waarbij ik heb kunnen bijdragen tot stijging van eerste provinciale naar tweede landelijke, wat tevens het hoogste niveau ooit was dat een seniorenploeg bij Melle heeft gespeeld.”

“Ik dacht niet dat ik ooit ging vertrekken bij Melle maar stilletjes aan begon die ambitie toch te kriebelen. Zelfs medespelers en supporters bij Melle zeiden dat ik eens een niveau hoger moest proberen. Daarom heb ik toch de kans genomen na een aanbieding van BBC Hansbeke om in eerste landelijke te spelen. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest bij Hansbeke omwille van verschillende coachwissels maar ik kan toch terugkijken op twee succesvolle seizoenen die we telkens konden afsluiten met een tweede plaats.”

“Ik had graag met Hansbeke overgegaan naar derde nationale, maar het bestuur heeft besloten dit enkel te doen bij een kampioenstitel. Daarom ben ik, na lang overwegen, ingegaan op een aanbod van Oudenaarde om volgend jaar in derde nationale te spelen. Wat de keuze gemakkelijker maakte is het feit dat ex-teamgenoten Bram Verborgt en Louis Vervaeck hier ook spelen. Daarnaast is het ook zeer aantrekkelijk voor iemand als mij om samen te mogen spelen met een absolute topguard als Lars De Lepeleire die mij zeker zal kunnen vinden op het plein. De doelstelling van de ploeg is volgens mij om zoveel mogelijk matchen te winnen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u