Cristina Soriano Cuesta speelt volgend seizoen bij Basket Namur Capitale.

“Mijn agent bracht me in contact met Namen”, vertelt Cristina Soriano Cuesta. “Ik besloot om naar Namen te trekken omdat België een schitterend land is met een grote levenskwaliteit. Namen ziet er ook een mooie stad uit, al is het niet zo groot, een beetje zoals de stad waar ik vandaan kom. Ik sprak ook met de coach en ik denk dat het project dat ze voor ogen hebben heel interessant is.”

“De Belgische competitie past heel goed bij mijn speelstijl. We spelen ook in de Eurocup en daar moeten we normaal ook op een goed niveau botsen om als team te groeien. De competities in de Verenigde Staten zijn totaal anders in vergelijking met die in Europa. Ik heb nog heel veel te leren, maar heb wel grote verwachtingen.”

Als we vragen als er iets speciaals is dat we over haar moeten weten, begint Cristina te lachen. “Laat me gewoon zeggen dat ik enorm blij ben en dat ik niet kan wachten om de fans te ontmoeten en al mijn teamgenoten. We zullen hoe dan ook een fantastisch jaar hebben.”

“Over België weet ik alleen dat het in Europa een grote betekenis heeft. Ik hou van reizen dus kan ik niet wachten om tot bij jullie te komen en nieuwe plekjes te ontdekken. Enkele vrienden van me zijn er al geweest en vertelden me dat het heel mooi is. Ik ben dan ook heel blij met mijn keuze.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u