Luisa Nichelson speelt volgend seizoen in tweede landelijke bij Wytewa Roeselare.

“Mijn transfer is niet zo’n zot nieuws”, vertelt Louisa Nichelson. “Ik speelde de afgelopen drie jaar bij Aalst, maar nam vorig jaar een sabbatjaartje. Ik begon het basket toch te missen en ik mocht van Aalst toch één keer per week meetrainen en meegaan naar de match. Daar speelde ik niet super veel want de coach was nieuw en kende mij niet zo goed). Ik was dus officieel geen speelster vorig jaar waardoor ik ook geen gesprek heb gekregen met het bestuur.”

“Wanneer ik meldde dat ik wou blijven bij Aalst, waren ze al volgeboekt. Jammer, want de sfeer in die ploeg zit op en top! Ik voelde toch de drang om volgend jaar te blijven spelen dus ging ik op zoek naar een nieuwe ploeg. Roeselare promoveerde van eerste provinciale naar tweede landelijke, wat heel goed nieuws was want ik wou wel in tweede landelijke blijven spelen.”

“Met Elien Casier ben ik mijn ‘basketcarrière’ begonnen in Deerlijk in onze jonge jaren waardoor dit een heel leuk weerzien zal worden! Ik ben zelf West-Vlaamse dus ik verheug mij erop om me terug op de West-Vlaamse wegen te begeven. Wanneer ik hen contacteerde, was het bestuur ook heel enthousiast omdat ze mij kenden als speelster toen ik nog bij Waregem speelde. De transfer verliep dus vrij vlot!”

“Elien Casier en Emmelie Verbrugghe ken ik als vinnige, snelle, behendige speelsters, wat ook mijn stijl is qua basket. Ik zie het spel graag snel gaan en hoop dit dan ook te kunnen bereiken met de ploeg. De andere speelsters zijn nieuw voor mij, maar ik heb heel veel zin om ze te ontmoeten en er het beste van te maken. Het belangrijkste voor mij is de sfeer in de ploeg. Als die goed zit, heb je altijd plezier, ook na verlies. Natuurlijk willen we in tweede landelijke blijven hé! Dat is denk ik de grootste doelstelling van het team aangezien de ploeg bijna exact hetzelfde blijft met slechts enkele versterkingen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u