De Luikenaar verliet Spanje in allerijl toen beslist werd de competitie stop te zetten. Zijn contract bij het Spaanse Fuenlabrada, twintig kilometer ten zuiden van Madrid, loopt af.

“Het gebeurde allemaal heel snel”, zegt Gillet aan La Meuse. “Op donderdag 12 maart werd de training geannuleerd en op zondagochtend werd de kampioenschap geschorst. Mijn vrouw en ik hebben de beslissing genomen om terug te keren naar België. Ik belde onmiddellijk mijn afgevaardigde om hem te vragen een vliegticket voor me te vinden… en om 15 uur vertelde hij me dat we om 20 uur zouden vertrekken. Binnen vijf uur waren onze koffers gepakt en verlieten we Spanje.”

Gillet blikt al even terug op zijn carrière. “Het was Luik dat me bracht waar ik ben, met een aantal prachtige supporters. In Oostende herinner ik me de vele trofeeën en dan in het buitenland met eerste Chalon waar ik, net als in Fuenlabrada, de nodige verantwoordelijkheden had. Wat ik ook zal onthouden is dat om op hoog niveau in het buitenland te kunnen presteren, je verschillende troeven moet hebben, een bepaalde speelstijl moet hebben en vooral heel sterk moet zijn op mentaal vlak. Dicht bij de familie zijn brengt veel op, maar ook je vrienden heb je nodig. Ik heb contact gehouden met Ioann Iarochevitch maar ook met Oliver Troisfontaines of Vincent Kesteloot in het bijzonder.”

Stress voor volgend seizoen is er nog niet. “Het heeft geen zin, ik heb nog geen contract, maar veel clubs wachten. Ik wijs geen enkel scenario af, noch een nieuw seizoen in het buitenland, noch een nieuw contract. Ook een terugkeer naar België zal er op een dag komen, omdat ik ook aan mijn familie moet denken en niet alleen aan mijn sportieve ambities.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u