In The Last Dance zetten we mensen in de kijker die het basketbal vaarwel zetten. Vandaag doen we het een beetje anders en blikt Dunia Huwé terug op alles wat ze te danken heeft aan Ingrid Depessemier.

“Ze is al even gestopt als speelster, is daarna coach geworden en was dan verantwoordelijk voor de damescoördonatie, allemaal bij BBC Houtem. Ingrid nam mij onder haar vleugels toen ik als miniem bij de eerste ploeg in eerste landelijke kwam trainen. Ze zorgde dat ik mee was met alles maar vooral dat ik even hard was voor de anderen als zij voor mij.”

“Ik heb als kadet de club verlaten en toen ik 21 was kreeg ik telefoon van Pessy. Ik werd onmiddellijk wakker geschud. Ze zei dat ze nog weet wat voor een talent ik had toen ik in Houtem begon en dat ik enorm achteruit gegaan was, ze zag daar niet veel meer van op het terrein. Ze ging mij helpen om mij terug op niveau terug krijgen. En dat deed ze. We hebben veel gelachen maar zij heeft ook veel op mij geroepen en ik daardoor nog veel meer geweend.”

“Niet omdat het mij kwetste wat ze zei, maar dat alles wat ze zei verdorie waar was. Ik stelde haar zo vaak teleur en dat wilde ik niet. Want zij geloofde wél nog in mij. Ze heeft mij mentaal sterker gemaakt want ik was een wrak om te beginnen. Niets wat ik deed was goed genoeg. Ik wist niet of ik haar verwachtingen ging kunnen inlossen, maar ik deed mijn best. Ik zou door een muur gelopen hebben voor haar want ik wist dat ze mij beter zou maken.”

“Niet alleen heeft ze mij terug op niveau gebracht, nee, ze bracht terug leven in de dames van BBC Houtem. Ze heeft de dames A van tweede naar eerste landelijke helpen stijgen en met de dames B werden we kampioen in eerste provinciale en stegen we naar tweede landelijke. Ik dank aan een aantal specifieke mensen de groei die ik gemaakt heb in de laatste jaren en zij is daar zeker één van.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u