David Verde Presa zal volgend seizoen naast coach ook speler zijn bij The Red Sharks Koekelare.

“Eerst en vooral is het heel jammer dat KB Gistel Oostende B stopt, want je speelt daar heel je leven, van 5-jarig kind tot op heden. Je hebt er alle fusies meegemaakt. Je kent alles en iedereen, je bent er doorgegroeid van jeugd naar een eerste ploeg. Je kent iedereen van het bestuur, iedereen van de club. Je kent de vaste supporters, je kent de spelers van de jeugd en de ouders ervan.”

“Bij Koekelare was ik al coach en daar heb ik gezien welke warme en hechte club het is. Na de promotie van tweede naar eerste provinciale wou het bestuur en voorzitter Bert Van Der Kaaden er weer een sterke ploeg van maken om opnieuw mee te draaien aan de top. Daarnaast heb ik ook een zoontje van bijna 1 jaar oud waar ik ook veel tijd wil aan besteden.”

“Door de combinatie van de twee heb ik ook beslist om mij volledig te engageren bij het ambitieuze Koekelare. Mijn rol als speler-coach is nog altijd hetzelfde als vorig jaar. Er een hechte en complete groep van maken. Dat er op training hard gewerkt wordt en dat iedereen vecht voor elkaar, zijn dingen die voor mij heel belangrijk zijn.”

“Op sommige wedstrijddagen zou ik ook op het plein staan en zou Ryan Surmont af en toe het coachen overnemen. Onze doelstelling is zeer moeilijk te voorspellen, omdat eerste provinciale een hele sterke reeks wordt. Iedereen zou van iedereen kunnen winnen. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u