In eerste landelijke maakt coach Kevin Comyn de overstap van Beringen naar Turnhout.

“Toen Turnhout me contacteerde ergens na Nieuwjaar was ik direct geïnteresseerd. Na een zeer mooie periode bij Miners Beringen met enkele jaren geleden de titel in tweede landelijke had ik het gevoel dat het misschien wel tijd was voor iets nieuws. Turnhout toonde oprecht interesse, het klikte met de mensen van de sportieve cel en de voorzitter en de uitdaging sprak me wel aan.”

“Turnhout heeft zeker potentieel en een mooie mix van ervaren spelers en opkomende jeugd. Qua ambities vind ik het zeer moeilijk om daar nu al uitspraken over te doen. Eerste landelijke is zoals elk jaar een supersterke reeks met ploegen zoals Hansbeke, Stevoort, Bornem, Phantoms Boom…, allemaal ploegen met veel kwaliteit en ambitie.”

“Ik wil de voorbereiding, hopelijk in augustus, gebruiken om de groep nog beter te leren kennen. Daar had ik eigenlijk graag deze periode voor gebruikt maar dat kan nu niet wegens de gekende redenen en dan zullen we een nog beter zicht hebben op wat mogelijk is.”

“Eerste landelijke is altijd al een bizarre reeks geweest met elk jaar verrassingen en zeker ook met elk jaar ploegen die teleurstellen. Als we fysiek gespaard blijven van blessures en iedereen ondertussen fit blijft is er veel mogelijk. Ik kijk er alleszins erg naar uit om met de spelers aan het werk te gaan.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u