Laura Biczo komt volgend seizoen uit voor Kangoeroes Basket Mechelen.

“Mijn agent zorgde voor de nodige contacten”, vertelt Laura Biczo. “Het voelde gewoon goed aan, zodat ik haast geen neen kon zeggen. Ik hoorde alleen maar goede dingen over Mechelen. Het schijnt dat er een fantastische sfeer heerst, maar ze geven me ook een goede mogelijkheid om als speelster de nodige progressie te maken en dat is wat iemand van mijn leeftijd nodig heeft.”

“Ik kom uit de Hongaarse competitie, die toch best sterk is. Maar de Belgische competitie wordt ook elk jaar beter. Het is voor mij een uitgelezen kans om professioneel basketbalspeelster te worden. Het wordt mijn eerste jaar als speler in het buitenland. Ik kijk er enorm naar uit om al die nieuwe mensen te ontmoeten. Ik was nog nooit in België, maar het is altijd leuk om nieuwe culturen te ontdekken. Ik hou van koken, dus wil ik wel enkele receptjes van bij jullie uitproberen. En uiteraard ook de wafels!”

“Ik hou ervan om te spelen als een typische 5-speler, maar ik ben niet zo groot als de meeste centers. Mijn bedoeling is altijd om bij te dragen aan het team. Ik kan het best spelen met mijn rug naar de ring en gebruik vaak fakes, maar beweeg ook heel goed zonder bal. Ik voel rebounds heel goed aan en ik help graag de pointguard met sterke screens. Ik ben GyÅ‘r heel dankbaar. Ik kreeg er altijd goede trainingen en leerde er heel veel over basketbal.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u