Simon Loof ruilt ZwevegemDeerlijk in voor reeksgenoot Falco Gent.

“Rond de jaarwisseling kregen we bij ZwevegemDeerlijk te horen dat de eerste ploeg werd opgedoekt. Dan was het voor mij snel duidelijk dat ik op zoek moest naar een nieuwe club. Ik heb van deze kans ook gebruik gemaakt om uitgebreid te zoeken naar een passende club die gezonde ambitie uitstraalt en waar ik basket op een hoog niveau kon spelen.”

“Mijn keuze voor Falco is zeer makkelijk te motiveren. Na het eerste gesprek had ik onmiddellijk een goed gevoel en was ik zeer enthousiast. Ik krijg bij Falco een rol die perfect past bij mijn niveau en persoonlijkheid. Bij de B-ploeg krijg ik de kans om met een zeer jong en getalenteerd team te werken waar ik de jongere spelers kan ondersteunen. Het niveau van tweede landelijke is voor mij ook een ideale reeks om ambitieus te blijven en mij volledig te bewijzen.”

“Natuurlijk is het ook de bedoeling om zo veel mogelijk kansen bij de eerste ploeg af te dwingen. Het is en zal altijd mijn motivatie zijn om zo hoog mogelijk te spelen en het beste in mij naar boven te halen. Volgens mij is Falco Gent de ideale plaats voor mij om verder te ontwikkelen als speler en als persoon. Het feit dat ik samen met mijn broer Louis kan samenspelen is zeker ook een factor geweest in mijn beslissing.”

“De doelstellingen voor volgend seizoen zijn nog niet uitgesproken. De ontwikkeling van de spelers staat centraal maar met de kern waarmee we volgend seizoen voor de dag komen denk ik dat er veel mogelijk is. We beschikken volgend seizoen over meer seniorspelers waardoor de ploeg zowel uit als thuis sterk zal staan. Het doel is om iedere wedstrijd te winnen en zo hoog mogelijk te eindigen in de rangschikking.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u