Dennis Marote ruilt ACJ Brugge in voor The Red Sharks Koekelare.

“Ik heb altijd heel graag bij ACJ gespeeld, qua sfeer was dit een echt topteam met stuk voor stuk leuke personen om mee te spelen. Maar qua ambitie stonden we niet echt op dezelfde lijn, zij hebben geen behoefte om hoger dan tweede spelen en ik wou sowieso ooit nog eens wat hoger proberen. Dus is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

“Waarom Koekelare? Ik heb tijdens de winterstop eens een training meegedaan met hen. Het tempo en vooral ook het spel dat zij spelen beviel me direct. Coach Verde Presa riep direct dat ik dichter bij mijn man moest staan in defense en harder moest spelen, iets wat ik wel nodig heb als speler. Ik heb dan ook direct tegen Verde Presa gezegd als hij nog eens iemand nodig had als tiende man, ik zeker af wou komen.”

“Drie trainingen later mocht ik tekenen. Ook een zeer leuke spelersgroep, met veel sfeer in de kleedkamer en het nodige amusement buiten de trainingen. Ik kende niet veel spelers, Sammy Devos was één van de weinigen die ik ken en ik ben wel zeer blij met hem eens samen te mogen spelen.”

“Doelstelling van de ploeg is om zo hoog mogelijk te eindigen, één van de redenen waarom ik hier ook wil spelen. We gaan zeker voor een podiumplaats en top vijf zou zeker moeten mogelijk zijn met de ploeg die wij hebben en het tempo dat we zullen spelen.”

“Ikzelf heb de afgelopen vijf jaar als pure pointguard gespeeld, nu zal ik een heel andere rol krijgen, maar ik zie dit wel helemaal zitten. Met guards als Tom Arijs en David Verde Presa zal ik zeker ook veel kunnen bijleren. Verde Presa als coach is ook iemand die mij veel zal kunnen bijleren op offensief vlak volgens mij, mijn spel is vooral pick and roll waar ik dan meestal de pas geef naar een openstaande ploegmaat, maar nu zal ik toch zelf ook scorend mijn steentje bij moeten dragen als forward.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u