Joren Heymans ruilt Feniks Futuria Gent in voor Basket Tielt.

“Na enkele mooie jaren bij BBC Deinze-Nazareth in eerstee provinciale was er vorig jaar de fusie met BBC Latem-De Pinte tot LDP Donza. Onze ploeg werd grotendeels aangevuld met opkomende jeugdspelers, waarop een aantal ploeggenoten waaronder ikzelf besloten om het team te verlaten.”

“Ik speel basket als hobby en zocht naar een team dat zowel op als naast het terrein een groep vrienden vormden. Zo kwam ik vorig jaar bij Feniks terecht, een toffe bende waar ik mij dit jaar zeker geamuseerd heb. Toen echter het telefoontje van coach Hans kwam of ik het niet zag zitten volgend jaar mee in het nieuwe basketproject in Tielt te stappen heb ik niet lang geaarzeld.”

“Dat ook mijn vroegere teamgenoten uit ‘Duvel-Nazareth’ Jeroen Couckuyt en Jan Moerman volgend jaar voor Tielt uitkomen, speelde daarin zeker een rol. Nadat Tielt vorig jaar kampioen speelde in vierde provinciale is het ook dit jaar de bedoeling om met enkele aanwinsten mee te strijden voor de titel en promotie naar tweede provinciale.”

“Ik kijk ernaar uit om in een tof team terecht te komen waar het spelplezier de bovenhand heeft. In deze vreemde tijden hoop ik dat we snel terug aan basketten toekomen!”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u