Wannes Scheirs verlaat Latem-De Pinte Donza en trekt naar Sgolba Aalter.

“Aangezien ik binnenkort 40 word, ging ik er al een tijdje van uit dan LDP Donza mijn allerlaatste ploeg als speler zou worden. Ik heb er ook enkele zeer aangename jaren mogen meemaken met een titel in derde klasse en een mooi seizoen in de middenmoot van tweede klasse.”

“Coach Kenneth Desloovere had graag dat ik ook volgend seizoen in zijn ploeg zou spelen, maar dan eerder in een ondersteunende rol. Hij verlangde betekenisvolle invalbeurten waar ik rust en ervaring zou kunnen brengen. Voor mijn iets oudere lichaam zijn deze kortere invalbeurten echter minder optimaal. Ik heb nog te veel zin om te spelen en te weinig last van blessures om te stoppen met basketten.”

“Het aanbod om Aalter te vervoegen, stond mij het meest aan. Ik heb al meer dan 20 jaar contact met Sgolba Aalter en ga er ook elk jaar een aangename quiz bijwonen. Ik ken er vele mensen van het bestuur en de omkadering. Met coach Steven Snoeck speelde ik nog samen in de jeugd en de broers Vertriest waren nog niet zolang geleden ploegmaats van me in De Pinte.”

“Ik ga niet enkel als speler naar Sgolba, ik word er ook assistent-coach. Momenteel ben ik bezig met de instructeur B-cursus en op deze manier kan al wat proeven van het leven als coach. Dit jaar had Sgolba een iets moeilijker seizoen achter de rug. Talent is er genoeg, maar er zat iets te weinig balans in de spelersprofielen. Naar volgend jaar toe is dat wat aangepast met de komst van Gaëtan De Jonghe en ikzelf. Ik verwacht dus dat we iets solider uit de hoek zullen kunnen komen.”

“Ik merkte ook bij de competitiegenoten verschillende versterkingen en zwakke broertjes zijn er sowieso al niet in eerste landelijke. Ik ga dus uit van een open competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Wij hoeven enkel naar onszelf te kijken. Als we ervoor zorgen dat we zelf een mooi niveau halen, volgen de resultaten dan wel.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u