Amper 25 jaar is Glenn Wijshof, maar hij zet vol in op een carrière als scheidsrechter.

“Ik heb lang geleden zelf nog basketbal gespeeld”, vertelt Glenn Wijshof. “Maar ik ben ondertussen al tien jaar scheidsrechter, ondertussen op het niveau van eerste provinciale. Ik ben ooit met ref zijn begonnen en ondertussen doe ik niets liever. Elke match in goede banen leiden en zelf zo hoog mogelijk geraken om te fluiten is de bedoeling.”

Ook scheidsrechters transfereren in het basketbal. “BBC Lions Kambergen Zelem-Halen stopt ermee, dus moest ik wel op zoek naar een andere club om mij bij aan te sluiten. Ik heb gekozen voor Femina Habac Sint-Truiden. Het is een toffe club. Ik ken daar wat mensen en het is een damesclub, terwijl ik vooral mannen fluit.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u