Nathanaël Heughebaert verlaat Melco Ieper en speelt volgend seizoen voor BBCP Heuvelland.

“Wat mijn transfer naar BBCP Heuvelland betreft ging ik niet echt op zoek naar een ander team. Het was meer een dilemma tussen enerzijds blijven bij Melco Ieper waar ik bijna mijn volledige jeugd heb gespeeld. Spelers, trainers, supporters, bestuursleden en clubmedewerkers hebben me geholpen om te groeien tot de speler die ik nu ben. In het team waarbij ik dit seizoen speelde voelde ik me supergoed, het zijn allemaal goede vrienden waarmee ik al jaren basket speel. En anderzijds kon ik vertrekken naar een team waarin mijn 2 broers, Maël en Yaël, spelen en waar mijn vader Emmanuel ook coach is.”

“Het is een zeer warme en familiale club. Ik was er bij toen de ploeg kampioen speelde en ik had er zelf kippenvel van van het aantal supporters die er waren om een ploeg in vierde provinciale naar de titel te roepen. De sfeer die er hangt vind je niet in veel basketzalen. De zaal waar ze spelen is op 300 meter van mijn voordeur. Ik heb er tijdens mijn jonge jaren ook veel tijd doorgebracht tijdens het weekend omdat mijn vader er ook, op enkele jaren na, zijn volledige carrière gespeeld heeft.”

“Ik heb er na veel nadenken voor gekozen om te vertrekken. De ambitie is om zo snel mogelijk naar eerste provinciale te gaan. Ik zou via deze weg ook alle mensen bij Melco Ieper willen bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan hebben. Ik blijf er zeker een grote supporter! Het nieuws is nu ook gevallen dat de C-ploeg naar eerste provinciale promoveert en ik wens hen enorm veel succes!

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u