Peter Bolsens begint opnieuw met coachen, bij de C-ploeg van Basics Melsele.

“Voor ons begon het op 11 maart, mijn jongste pluszoon Rune was ziek maar wou donderdagavond 12 maart zijn wedstrijd spelen. Hij speelt bij de U16 van KB Gistel Oostende U16 en die donderdagavond was het tegen BC Oostende, waar hij het jaar ervoor speelde, dus altijd een speciale wedstrijd. Mijn vrouw en ik waren het niet echt eens, ik vond dat hij goed genoeg was om te spelen, mijn vrouw was meer bezorgd. Corona heeft echter beslist voor ons, die avond waren de eerste afzeggingen.”

“Toen waren we nog optimistisch, binnen een paar weken spelen we wel terug. De oudste pluszoon Owen speelt bij Jeugd Gentson, zij waren aan het vechten voor een play-offplaats in eerste provinciale en het ging hun nog lukken ook na een moeilijke start van het seizoen. De middelste pluszoon Rico was sinds enkele weken aan de slag bij de U21 van Bazel en hij was heel goed op dreef. Onze weekends waren met andere woorden altijd goed gevuld. Met mijn zelfstandig bijberoep in luchthavenvervoer en mijn opdrachten als controleur van de referees was het soms wat puzzelen maar we kwamen er altijd wel.  Onze weekend draaide dus echt wel rond basket.”

“De lockdown begon de week erop, de impact is groter dan we ons allemaal konden voorstellen. Stilaan werd het duidelijk dat het seizoen ten einde was. Dit had voor ons allemaal heel wat impact. Ik was een coachescursus aan het organiseren in Melsele, ook deze werd stilgelegd. Rune gaat weg uit Oostende omdat hij het internaat leven niet kon aarden, hij moet op zoek naar een nieuwe ploeg, niet evident in deze tijden. Owen zijn ploeg strandde op een derde plaats in de competitie en greep naast een ticket voor tweede landelijke.”

“Maar voor mij persoonlijk was toch het pijnlijkste dat ik mijn zelfstandig bijberoep heb moeten stoppen. Het werd heel duidelijk dat we dit jaar niet meer op reis mochten gaan en dus was luchthavenvervoer ook niet meer nodig. Met een hele grote maandelijkse vaste kost en geen inkomsten in de drukste maanden van het jaar was het onmogelijk om onze activiteiten verder te zetten. Ik heb 9 jaar de zaak gehad en dit altijd heel graag gedaan, dit kwam nu wel heel brut ten einde.”

“Natuurlijk heeft alles ook een positieve kant. Door de vrijgekomen tijd begon het mij wel te dagen dat ik nu terug kon gaan coachen. Als ik hoorde dat ze bij Basics Melsele een coach zochten voor de Seniores C en de U 21 B heb ik mijn interesse laten blijken. Christopher Pegg, die volgend seizoen jeugdcoördinator is bij Basics heeft toen vrij snel contact opgenomen en zijn we tot een overeenkomst gekomen.”

“De U21B zal aantreden in niveau 3. Deze ploeg is vooral de springplank naar de seniores C en D die spelen in derde en vierde provinciale. Ik neem mijn pluszoon Rico mee naar Melsele, samen met een paar ploeggenoten van zijn tijd in Sint-Niklaas waar ze bij de jeugd enkele jaren landelijk hebben gespeeld. Deze vechtlust kan ik zeker gebruiken. Want met mijn senioren wil ik toch wel iets kunnen bereiken. Er zijn enkele vast senioren die gaan aangevuld worden met jong geweld. Het is afwachten naar de eerste trainingen, het is een nieuwe groep die elkaar gaan moeten vinden maar daar ligt mijn sterkte als coach wel. Basketten kunnen ze allemaal wel maar ze doen samenspelen en er een lijn inkrijgen, hier liggen mijn sterktes.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u