Elke week, op woensdag om 11 uur, laten we een coach aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere coach. Deze week laten we Bruce Minne aan het woord, uitgekozen door Peter Vanhoucke.

BIOGRAFIE

Naam: Minne
Voornaam: Bruce
Woonplaats: Knokke-Heist
Beroep: Leraar wiskunde in de MAKZ Knokke-Heist
Coach: 10 jaar bij de seniors en 28 jaar bij de jeugd

VRAGEN

Waarom ben je ooit begonnen als basketbalcoach?
“De combinatie als toekomstig leerkracht en passie voor basket zorgden voor de interesse.. Mijn vader Roland Minne was al jaren jeugdvoorzitter van BC Knokke-Heist, zo wist ik dat ze jaarlijks op zoek waren naar jeugdtrainers. Ben dan ook op jonge leeftijd begonnen met het volgen van trainerscursussen en clinics.”

Wat is je meest memorabele moment als coach?
“Bij alle ploegen waren er zeker hoogtepunten. Bij BC Knokke-Heist promotie naar derde klasse, bij Sijsele kampioen in tweede landelijke, bij Oostkamp kampioen in derde klasse en bij Melco Ieper het uitzonderlijke seizoen waaraan we bezig waren met amper één nederlaag en bekerfinalist. Maar het hoogtepunt blijft zeker de winst in de Beker van Vlaanderen met Melco Ieper in 2018.”

Wat wil je ooit nog bereiken met je coaching?
“Als seniorcoach wil je zoveel mogelijk matchen winnen en is ’the sky the limit’ qua ambitie. Als jeugdtrainer elke speler iedere training en wedstrijd beter maken.”

WIT/ZWART

Offense of defense? Defense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Liefst een joker, maar als ik echt moet kiezen wedstrijd.
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere trainer, door coach Bruce Minne uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u