Dieter Schmitt vind bij Mercurius Berchem een nieuwe uitdaging na het opdoeken van het team van Duffel in eerste landelijke.

“Zoals geweten heeft BBC Duffel beslist om niet meer verder te gaan met de eerste ploeg in eerste landelijke, dus resten er mij slechts twee mogelijke keuzes: stoppen of op zoek naar een andere ploeg. Na een moeilijk seizoen met Duffel en de abrupte einde door de coronamaatregelen, was de ‘goesting’ nog te groot om mijzelf nog eens op te laden en niet te eindigen met een anti-climax, dus ging ik op zoek naar een nieuwe ploeg.”

“Christian Montag, een ex-ploegmaat van bij Duffel en goede vriend en nu speler bij Mercurius, bracht me in contact met de coach van Mercurius, Matt Mignolet, en hij wist mij snel te overtuigen van het project dat hij wilt uitbouwen met Mercurius. Zijn ambitie en duidelijke basketvisie waren voor mij twee belangrijke zaken waar ik naar op zoek ging en die vond ik terug in onze gesprekken.”


“Het is de bedoeling om op korte termijn door te stoten naar de landelijke reeksen en om dus meteen een rol van betekenis te spelen in eerste provinciale. Het is voor mij moeilijk om de reeks in te schatten, maar de sterke basis die er al is, met maar één verliesmatch in tweede provinciale, aangevuld met wat extra ervaring met de versterkingen, geven me wel vertrouwen dat dit een gezonde en haalbare ambitie is.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u