De Nederlander Jito Kok die dit seizoen bij Kangoeroes Basket Mechelen speelde en dat ook volgend seizoen zal doen, speelt de rest van dit seizoen in Duitsland.

Jito Kok verlengde onlangs zijn overeenkomst met Kangoeroes Basket Mechelen. De Nederlander maakt eventjes een uitje naar Duitsland voor de komende maanden. Daar ligt het plan op tafel om in juni een eindfase van de competitie af te werken. Zekerheid is er voorlopig nog niet.

Het was coach Johan Roijakkers van Göttingen die Kok binnenhaalde. “Niet alle spelers die dit seizoen in onze ploeg zaten zijn beschikbaar voor het toernooi in Munchen”, vertelt Roijakkers. “We zochten naar manieren om dit te compenseren. De focus lag op spelers die ik al ken en die al voor mij gespeeld hebben. Ik ben heel blij dat hij voor ons gekozen heeft.”

Per team mogen er twee toevoegingen gedaan worden. Roijakkers voegde ook nog Leon Williams van Donar Groningen aan zijn selectie toe.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u