Jody Vanacker wordt volgend seizoen ook de trainer van de seniors van Gullegem.

“Ik kijk met trots en ook met pijn in het hart naar vorig seizoen. Trots omdat mij eerstejaarsploeg U18 uit zich mooi heeft gehandhaafd in niveau 1. De andere kant is dat het mijn laatste jaar was met die mannen en ik mijn project niet heb kunnen afmaken. Het was hun eerste jaar waar ze een echte play spelen in plaats van enkel read and react met een single ballscreen. Die stap was moeilijk maar na een paar maanden begon het heel goed te lopen en hebben we prachtige resultaten behaald.”

“Mijn andere ploeg was een eerstejaars U16. Die hebben een lastig jaar gehad en moeten opboksen tegen ploegen die altijd fysiek groter en sterker waren in niveau 2. Ik ben trots op die jongens dat ze nooit hun hoofd hebben laten hangen en nooit hun geloof in de manier van spelen hebben laten varen. Een bende met een supermentaliteit. Een zegen voor de coaches die mij volgen. Als die mannen hun groeispurt krijgen wordt dit een heel sterke ploeg.”

“Volgend seizoen mag ik de U16A van Kortrijk Spurs begeleiden. Dit zal binnen een mooi afgelijnd project gebeuren zoals het een grote club betaamt. Ik kijk uit naar de samenwerking met coach Joris Swillen en coördinator Veerle Segers waar ik ongetwijfeld veel van ga opsteken. Anderzijds start ik terug met de eerste ploeg in Gullegem. Daar zal behoud het doel zijn want ze zijn mogen blijven in hun reeks na een toch wel moeilijk seizoen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u