De Zwitserse Léa Favre speelt volgend seizoen in Top Division Women bij Pepinster.

“Mijn agent legde de eerste contacten door wat video’s door te sturen en begon te onderhandelen over een contract. Eens de interesse er echt was van Pepinster deed ik ook wat research en ik hou er wel van om te spelen bij een kleine club die wel een grote familie wil zijn. Coach Giovanni Bozzi heeft een goede reputatie en dat was een pluspunt voor mij.”

“Ik heb altijd al gehoord dat België een groot land is voor basketbal. Ze presteren goed in de competities van de nationale ploegen en hebben uitstekende speelsters zoals Emma Meesseman. Bovendien spelen de Belgische ploegen ook mee in de Euroleague en de Eurocup, dat zegt toch wat over het niveau.”

“Om eerlijk te zijn, ik heb er geen idee van wat ik van niveau mag verwachten. De Amerikaanse competities zijn helemaal anders dan de Europese. Ik ben er zeker van dat het niveau hoog zal zijn, met enkele sterke ploegen in de reeks. Een vergelijking maken met mijn vorige team is moeilijk. Wij speelden heel goed als team en eindigden eerste in onze reeks, maar het is collegebasketbal. Speelsters in de Verenigde Staten zijn zeer atletisch, maar ik verwacht ook in Europa heel fysiek spel.”

“Mijn broer speelt nog steeds in de Verenigde Staten, bij Depaul. Mijn kleine zus volgt een theateropleiding in New York. Ik hou enorm veel van sporten. Ik deed heel veel aan zwemmen toen ik jonger was, ik hou ook van paddle boarding. Ik ben een grote hondenliefhebber. Ik heb er twee en het zijn mijn schatjes.”

“Ik durf van mezelf wel zeggen dat ik een speler met veel energie ben. Ik heb enorm veel passie voor het spelletje. Ik hou van spelen en als ik op het veld sta geef ik alles. Ik heb enorm veel honger om me elke dag te verbeteren.”

“Ik weet hoe dan ook zeker dat de Belgische chocolade niet zo goed is als de Zwitserse. Grapje hoor. Ik heb nog nooit een bezoek aan België gebracht. Ik weet wel van de frietjes, maar ik ben meer geïnteresseerd in de geschiedenis van het land. Ik heb al wat onderzoek gedaan en er zijn enkele geschiedkundige plekjes die ik zeker wil bezoeken.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u