Home Landelijk en Provinciaal 1ste Landelijke Michael Lecluyse stapt over naar Racing Brugge: "Laatste jaar in Kortrijk was...

Michael Lecluyse stapt over naar Racing Brugge: “Laatste jaar in Kortrijk was een hoogtepunt”

Michael Lecluyse verlaat Kortrijk Spurs en speelt volgend seizoen voor Racing Brugge.

“Na 10 jaar mij elke dag in te zetten voor de club bleek dit niet meer voldoende te zijn voor sommige enkelingen. Het enthousiasme dat ik tot op de laatste dag had in Kortrijk neem ik nu graag mee naar Racing Brugge. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Brugge speelde dit jaar een uitstekend seizoen en promoveert naar eerste landelijke. Via Tom Pauwaert kwam ik in contact met de club en al snel volgde een gesprek. Het gesprek heeft voor mij de knoop doorgehakt, er was meteen een klik met zowel de coach als het bestuur. De prioriteiten van de club waren hetzelfde als de mijne, namelijk vanuit een uitstekende groepssfeer en werkmentaliteit resultaten boeken.”

“Voor een promoverende ploeg doelstellingen opstellen is nooit eenvoudig. We komen terecht op een nieuw niveau en zullen dus ons moeten aanpassen. Zonder ons zelf te veel druk op te leggen moeten we mikken voor de middenmoot, maar vooral veel ervaring opdoen.”

“Na tien jaar in Kortrijk te spelen is dit een hele verandering. Dit seizoen promoveren de Spurs naar Top Division One. Door het coronagebeuren kon ik niet deftig afscheid nemen van de club en de spelers. De afgelopen tien jaar in Kortrijk waren enorm leerrijk met als hoogtepunt het laatste jaar. We zijn misschien niet officieel kampioen maar we voelen ons wel zo. Aan de club hou ik vrienden voor het leven over. Ik ben Kortrijk enorm dankbaar voor alle kansen en de ervaring die ik daar heb opgedaan. Deze ervaring ga ik meenemen naar Brugge om volgend seizoen een mooi resultaat neer te zetten.”

close

Nieuwste artikels

Retro met Werner Rotsaert – De eerste techniekvideo’s van het Belgische basketbal

Elke week duiken we twee keer het rijke foto- en videoarchief van Werner Rotsaert in. "Pol Weenen vertelt over...

TEAM 2020-2021 – Coach Matthieu Troubleyn stelt Zottegem uit eerste landelijke voor

Coach Matthieu Troubleyn presenteert eerstelandelijker Zottegem. "In eerste landelijke is het altijd moeilijk in te schatten wie de sterke...

Hubo Limburg United trekt Sloveens talent aan

De 20-jarige Nik Dragan zal volgend seizoen zowel bij de A- als de B-ploeg van Hubo Limburg United spelen.

Glenn Vlamynck ruilt Racing Brugge voor Hansbeke

Glenn Vlamynck maakt in het tussenseizoen de overstap van Racing Brugge naar Hansbeke. "Ik wou graag een nieuwe uitdaging....

“Gjergja is de beste coach die we ooit gehad hebben”

Voor Johan Vande Lanotte is Dario Gjergja de beste coach die Oostende ooit gehad heeft. Gjergja arriveerde in december...