Home Landelijk en Provinciaal 1ste Landelijke Michael Lecluyse stapt over naar Racing Brugge: "Laatste jaar in Kortrijk was...

Michael Lecluyse stapt over naar Racing Brugge: “Laatste jaar in Kortrijk was een hoogtepunt”

Michael Lecluyse verlaat Kortrijk Spurs en speelt volgend seizoen voor Racing Brugge.

“Na 10 jaar mij elke dag in te zetten voor de club bleek dit niet meer voldoende te zijn voor sommige enkelingen. Het enthousiasme dat ik tot op de laatste dag had in Kortrijk neem ik nu graag mee naar Racing Brugge. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Brugge speelde dit jaar een uitstekend seizoen en promoveert naar eerste landelijke. Via Tom Pauwaert kwam ik in contact met de club en al snel volgde een gesprek. Het gesprek heeft voor mij de knoop doorgehakt, er was meteen een klik met zowel de coach als het bestuur. De prioriteiten van de club waren hetzelfde als de mijne, namelijk vanuit een uitstekende groepssfeer en werkmentaliteit resultaten boeken.”

“Voor een promoverende ploeg doelstellingen opstellen is nooit eenvoudig. We komen terecht op een nieuw niveau en zullen dus ons moeten aanpassen. Zonder ons zelf te veel druk op te leggen moeten we mikken voor de middenmoot, maar vooral veel ervaring opdoen.”

“Na tien jaar in Kortrijk te spelen is dit een hele verandering. Dit seizoen promoveren de Spurs naar Top Division One. Door het coronagebeuren kon ik niet deftig afscheid nemen van de club en de spelers. De afgelopen tien jaar in Kortrijk waren enorm leerrijk met als hoogtepunt het laatste jaar. We zijn misschien niet officieel kampioen maar we voelen ons wel zo. Aan de club hou ik vrienden voor het leven over. Ik ben Kortrijk enorm dankbaar voor alle kansen en de ervaring die ik daar heb opgedaan. Deze ervaring ga ik meenemen naar Brugge om volgend seizoen een mooi resultaat neer te zetten.”

close

Nieuwste artikels

Nog even wachten…

We wachten nog even af om met Basket360.be weer van start te gaan. In het openingsweekend van de competitie begin oktober steken...

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf vrijdag 31 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...

TEAM 2020-2021 – RHK-Delrue Oostende, tweede provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van RHK-Delrue Oostende in tweede provinciale. Kern 2020-2021 Zutterman NielsAlbrecht IvyDefreyne BenoitSchoolmeester...