Net als vorig jaar lijkt ook nu weer Neufchateau de klaagzang in te zetten. Toen vroeg en verkreeg de Luxemburgse ploeg om in de andere reeks te spelen. Ook nu zijn ze niet tevreden en hebben ze al een aanvraag gedaan om in de andere reeks te spelen.

“In ons netwerk zitten heel veel spelers die al passeerden bij Luikse en Naamse ploegen”, zegt sportief directeur Alexandre Billot aan L’Avenir. “Er zijn heel wat links. Onze supporters houden ook van de matchen tegen Luikse tegenstanders. Brabantse teams zijn helemaal niet hetzelfde. De Luikse tegenstanders moeten een kortere verplaatsing maken en blijven na de wedstrijd langer in de bar. Dat is helemaal niet onbelangrijk voor de club. Zeker in de huidige situatie met de financiële crisis. We hebben al berekend dat we in vergelijking met vorig seizoen 23 procent meer kilometers zullen maken. We gaan van 3.730 kilometer naar maar liefst 4.598 kilometer, een enorme hap uit ons budget.”

Het verzoek om van reeks te veranderen is al via mail verstuurd naar de AWBB. Dat bevestigt voorzitter Jean-Pierre Delchef. “We hebben al een verzoek ontvangen. Het is een aanvaardbaar en begrijpelijk verzoek. Het basisprincipe om teams uit eenzelfde provincie samen te steken is lovenswaardig. De vraag is natuurlijk ook wat we doen als Ninane toch een licentie krijgt. Zes Luikse teams op een reeks van veertien lijkt me heel erg veel. We zullen het bespreken.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u