Ook volgend seizoen blijft Steven Snoeck Sgolba Aalter trouw.

“Dat het een bewogen seizoen geweest is, is nog het minste wat je ervan kan zeggen. Afgelopen zomer had ik de overstap gemaakt van Silaba Zelzate naar Sgolba Aalter om er als coach van de B-ploeg aan de slag te gaan en dat te combineren met de functie van assistent-coach van Tibo T’Joncke bij de A-ploeg. Ik keek vooraf enorm uit naar die samenwerking en ik heb tijdens die eerste maanden ook heel veel opgestoken van coach T’Joncke. Met de B-ploeg liep het goed, alles leek erop dat we een rustig seizoen gingen kunnen draaien maar met de A-ploeg liep het minder vlot. In januari werd bijgevolg afscheid genomen van Tibo T’Joncke en kreeg ik de kans om de A-ploeg verder te coachen met de opdracht de degradatie te vermijden. En gelukkig zijn we daarin geslaagd zodat we ook volgend seizoen terug uitkomen in eerste landelijke. Helaas heeft het coronavirus voor een abrupt en vroegtijdig einde van het seizoen gezorgd.”

“We hebben ons onder de borden gevoelig versterkt met de komst van de ervaren Wannes Scheirs. Stind Vanderbauwhede maakt de overstap van de B-ploeg en met de komst van Gaëtan De Jonghe hebben we nu ook wat meer penetratiekracht. Daarnaast vullen we de kern aan met talentvolle jongeren zoals Arthur Boelens en Korneel Wouters waarvan ik verwacht dat ze zich volgend seizoen steeds meer gaan profileren bij zowel de B- als bij de A-ploeg. Samen met de andere jongens die gebleven zijn, moeten we in staat zijn om alvast een beter seizoen te draaien maar ik blijf wel voorzichtig met mijn uitspraken qua ambities. Als we op het einde van volgend seizoen met de volledige ploeg met een fier en tevreden gevoel kunnen terugkijken op wat we gepresteerd hebben, dan hebben we al een belangrijke doelstelling gehaald. Ik kijk er alvast enorm naar uit om er terug aan te beginnen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u